• Lumea-mi spune pui de Moţ
  • Mă mândresc că sunt român
  • 1
  • 2

Vă rugăm introduceți adresa de email pentru contul dvs. Vi se va trimite un cod de verificare. După ce ați primit codul de verificare, veți putea alege o noua parolă pentru contul dvs.

Videos

View all videos

Obiective turistice România

  • Timiş
  • Maramureş
  • Cluj
  • Hunedoara

Muzeul Satului Bănățean

image

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara este singurul muzeu cu profil etnografic din România care cuprinde centrul civic al satului, format din Primărie, Biserică, Școală, Casă Națională (cu destinație culturală) și birt, în care se desfășoară majoritatea activităților cultural-educative și științifice ale unei localități.

Mănăstirea Bârsana

image

Vechea biserică de lemn a fost construită în anul 1711 în locul numit „Părul Călugărului” de preotul Ioan Ștefanca, împreună cu fii săi și alți săteni, pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru protecție în timpul ciumei mari din anul anterior. Biserica a fost mutată pe Valea Izei în jurul anului 1739 pe locul unui cimitir după lupta cu tătarii de la 1717.

Salina Turda

image

Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelenta de conservare a lucrarilor miniere si a utilajelor utilizate la transportul sarii, alaturi de grija cu care s-au efectuat lucrarile de pregatire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au facut ca istoria si legenda sa se împleteasca armonios aici.

Castelul Corvinilor

image

Castelul Corvinilor este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști, o construcție prevăzută cu turnuri si bastioane.

Nou

Radio EtnoVest

Su servidor no soporta flash players o javascripts, use por favor cualquiera de los siguientes links

Colaboratori

image
image
image
 
image
image
image
 

Evenimente